Wie Zijn We ?

De Belgian Society of Pediatric Dermatology (BSPD) is een vereniging zonder winstoogmerk die werd opgericht in 1999. (ondernemingsnummer : 0464 . 999. 390)

Wie zijn we?

De raad van bestuur van de BSPD is samengesteld uit 11 leden afkomstig van de verschillende Belgische universiteiten. Het gaat om dermatologen met een bijzondere expertise in huidziekten bij kinderen.

Het huidige bestuur

De huidige raad van bestuur (aangesteld in januari 2018) bestaat uit volgende leden:

  • Voorzitter: Prof. Sofie De Schepper
  • Vice–voorzitter: Dr. Chantal Dangoisse
  • Wetenschappelijke secretarissen: Dr. Marleen Goeteyn, Dr. Ifigenia Spanoudi-Kitrimi
  • Schatbewaarder: Dr. Valérie Dekeuleneer
  • Leden: Prof. Linda De Raeve, Prof. Bita Dezfoulian, Dr. Anya De Moor, Prof. Dominique Tennstedt, Dr. Déborah Salik, Dr. Karine Despontin

Onze wetenschappelijke missie

De missie van de BSPD is het bevorderen van het wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs op gebied van de kinderdermatologie. De BSPD organiseert een jaarlijks congres dat zich richt naar dermatologen, kinderartsen en artsen in opleiding voor deze specialtiteiten. Tijdens dit congres worden artsen uitgenodigd een klinisch geval, een klinisch wetenschappelijke studie of een fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in het domein van de kinderdermatologie voor te stellen.

De BSPD reikt aan elke arts in opleiding die een presentatie houdt op het jaarlijks BSPD congres een geldprijs uit die moet gebruikt worden om een bijscholing in het gebied van de kinderdermatologie bij te wonen.